Exkurzia do NR SR

My, študenti Gymnázia J. Kráľa, triedy IV.A a IV.B, sme sa dňa 24.10.2018 zúčastnili exkurzie do Národnej rady Slovenskej republiky. Cesta sa nám predĺžila pre zlé počasie a hustú premávku.

V NR SR sme prešli bezpečnostnou kontrolou a po nej nás už čakal pán Adamišin, ktorý nás sprevádzal počas celej prehliadky. Vo vestibule sme si prezreli symboly Slovenskej republiky a sprievodca nám povedal pár slov o významných osobnostiach našich dejín, ktoré tu majú svoje busty. Keďže sa zasadnutie NR SR skončilo v skorých ranných hodinách, nemohli sme si pozrieť poslancov pri práci, ale niektorých sme stretli priamo v budove. Pán poslanec B. Kollár nám venoval chvíľu svojho času a my sme sa mohli opýtať, čo nás zaujíma. Na červenom koberci pri obrazoch A. Brunovského nám pán poslanec K. Farkašovský hovoril o dôležitosti vzdelávania a správnej komunikácii, ktorú navrhuje zaviesť aj ako vyučovaní predmet na školách.

Na záver sme si prezreli rokovaciu sálu, ktorá sa nám na naše prekvapenie zdala menšia ako v televízii.

Počas exkurzie sme mohli vidieť priestory, v ktorých poslanci pracujú a niektorí z nás dúfajú, že sa tam ešte vrátia, ale už v pozícii poslancov.

M. Milan, A. Jahn IV.A

Fotogaléria