Exkurzia – ZOO Zlín

Dňa 17.10.2019 sa trieda II.A spolu s niekoľkými seminaristami z biológie z tretieho ročníka zúčastnila exkurzie do zoologickej záhrady v meste Zlín.

Keďže nás čakala dlhá cesta, pred školskou bránou sme sa stretli skôr ako zvyčajne, ale ani ranné šero nepokazilo našu dobrú náladu. Ako plynul čas a kilometre, vystriedalo ho slnečné popoludnie a my sme dorazili do cieľa.

Zoologická záhrada sa rozprestiera až na 74 hektároch, neďaleko za českým mestom Zlín. Patrí k najnavštevovanejším turistickým atrakciám u našich susedov a domov v nej našlo 226 druhov zvierat, ktoré sú chované v podmienkach čo najviac pripomínajúcich ich prirodzené prostredie. Sami sme sa o tom mohli presvedčiť počas niekoľkohodinového rozchodu a okrem len obyčajného pozorovania zvieratiek sme sa neraz ocitli v klietke či pavilóne priamo s nimi. Najväčším zážitkom bol pre nás zrejme pavilón rají, pretože tu sme ich mohli dokonca aj pohladkať a nakŕmiť. Okrem zvierat sme v zoo videli historický zámok, niekoľko botanických záhrad a keď sa náš program blížil ku koncu, mohli sme sa občerstviť v niekoľkých kaviarňach a reštauráciách priamo v areáli.

Z exkurzie sme si odniesli krásne spomienky a po dlhom vyberaní v darčekovom obchode aj suveníry.

Miriam Vasilová, II.A

Fotogaléria