Jazykový kvet – celoslovenské finále

Aj v poslednom školskom mesiaci žiaci zúročili svoje znalosti cudzích jazykov a zúročili plody svojej ťažkej práce. Konalo sa celoslovenské finále literárno-dramatickej súťaže Jazykový kvet, do ktorej sa zapojili Marianna Horvátová, Elizabeta Debnárová a Simon Stopper.

Mariannka obsadila 2. miesto v kategórii anglický jazyk – monodráma, kde porote prezentovala svoje poňatie novely Remember Me, v ktorej sa s úsmevom zhostila roly nádejnej mladej herečky, ktorá sa snaží presvedčiť svoje okolie, najmä svojich rodičov, že sa z nej môže stať hviezda.

V ruskom jazyku porotu zaujali Elizabeta a Simon. Ela súťažila s prednesom poézie v bilingválnej skupine, pre svoj prednes si zvolila báseň o láske, ktorá jej pomohla získať tretie miesto. Aj Simon si zvolil prednes ruskej poézie a svojím citlivým prednesom o nenaplnenej láske obsadil prvé miesto.

Všetkým súťažiacim, tým čo sa dostali do krajského finále, aj tým, čo to dotiahli až do celoslovenského finále, srdečne gratulujeme a dúfame, že sa budú aj naďalej venovať poézii a dráme a zapoja sa do súťaže aj v ďalších rokoch.