Volejbalový turnaj pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu

Deň boja za slobodu a demokraciu sme 18.11.2019 oslávili na našej škole športom. Počas zápasov v novej telocvični nášho gymnázia si svoje sily zmeralo šesť družstiev na dvoch ihriskách. Volejbalový turnaj zmiešaných družstiev prebehol v príjemnej športovej atmosfére. Pozvanie na turnaj prijali aj volejbalisti z Gymnázia F. Švantnera na Novej Bani a tak sme nadviazali na desaťročia trvajúce volejbalové priateľstvo. Hosťujúcimi školami zo Zlatých Moraviec boli Obchodná akadémia a SOŠ obchodu a služieb.

Po losovaní zahrali proti sebe v skupine A hosťujúce školy a v skupine B tri družstvá z nášho gymnázia. Pretrvávajúca volejbalová tradícia má na našej škole neustále svojich pokračovateľov. V semifinále si proti sebe zahrali prvé družstvo z jednej skupiny a druhé družstvo z druhej skupiny a nakoniec si víťazi zápasov zahrali o prvenstvo na turnaji. Hráči z Obchodnej akadémie predviedli veľmi dobrý výkon, ale k víťazstvu sa prebojoval tím TÍMCE z nášho gymnázia bez prehry jediného setu. V súboji o celkové prvenstvo na turnaji nechýbali kvalitné volejbalové zákroky, ani emócie. Pekný volejbalový výkon predviedli aj naše ďalšie volejbalové družstvá.

Celkové poradie:

  1. miesto: Gymnázium Janka Kráľa - TÍMCE (Barbora Muchová, Miroslava Halásová, Veronika Škulová, Šimon Kováč, Ondrej Sládek, Jakub Hlavačka, Nina Horniaková, Mário Kuťka),
  2. miesto: Obchodná akadémia,
  3. miesto: Gymnázium Janka Kráľa – KOMÉTY (Klára Orbanová, Sofia Mišurová, Terézia Milanová, Emília Beniačiková, Jozef Kraus, Radoslav Šindler, Juraj Šumný, Dávid Jurík),
  4. miesto: Gymnázium Františka Švantnera Nová Baňa,
  5. miesto: Gymnázium Janka Kráľa – COLOURS,
  6. miesto: SOŠ obchodu a služieb.

Organizačnú stránku zabezpečovali žiaci našej školy a zvládli to skutočne na výbornú. Príjemná a priateľská atmosféra počas turnaja určite všetkých herne motivovala, pretože i po ukončení turnaja sa hralo ďalej, už nesúťažne, na oboch ihriskách.

Fotogaléria