Európsky týždeň miestnej demokracie

Predmetová komisia biológie a ekológie v 41. týždni roka, ktorý bol Európskou úniou vyhlásený za Európsky týždeň miestnej demokracie, uskutočnila niekoľko akcií. 12.10.2010 svoj um a estetické cítenie žiaci školy prezentovali na tradičnej súťaži Jesenné aranžovanie a tekvicové postavičky. Do prípravy výtvorov z darov jesennej prírody sa zapojili žiaci 8-ročného a 4-ročného štúdia. Práce žiakov si mohli prezrieť aj ostatní žiaci, pracovníci školy a široká verejnosť na výstave v areáli školy, tekvicové postavičky skrášlili jesennú prírodu v okolí školy.

13.10.2010 sa žiaci II. ročníka 4-ročného štúdia zúčastnili besedy s riaditeľom Štátnej ochrany prírody v Nitre Ing. R. Siklienkom, ktorý pútavým slovom doplneným prezentáciou informoval prítomných o CHKO Ponitrie, hlavne so skvostami flóry a fauny, čím prispel k zvýšeniu environmentálneho myslenia a zároveň poukázal na možnosti využitia voľného času prechádzkou po náučnom chodníku v oblasti Zobor.

13.10.2010 v popoludňajších hodinách bola uskutočnená v aule školy Akadémia pre žiakov, pracovníkov školy, rodičov a verejnosť, spojená s prezentáciou prác žiakov, s ktorými reprezentovali školu na oblastných, krajských a medzinárodných súťažiach v oblasti biológie. So svojimi prácami vystúpili:

  • M. Švecová –III.D : Chov Rozely pennant – 1. miesto v oblastnom kole BIO
  • D. Homola –V.D: Pleseň hlavičkatá – 6. miesto v krajskom kole BIO
  • S. Rajtárová – III.C: Soliť či nesoliť? – 1.miesto v krajskom a 5. miesto v národnom kole BIO
  • A. Vašková – VIII.D: Etológia koňa – 3. miesto v krajskom kole BIO
  • J. Končálová, R. Komžíková, B. Bednárová, M. Kunská: Makrozoobentos v rieke Žitava – 1. miesto v medzinárodnej súťaží AquaWiss.

Daná akcia mala byť inšpiráciou aj pre ďalších žiakov, ktorí sa chcú zapojiť do súťaží a zároveň informovať rodičov o dianí na škole a o úspechoch ich detí.

Fotogaléria