Činnosť predmetovej komisie slovenského jazyka a literatúry v októbri

Musím sa pochváliť, v posledných týždňoch ma potešila otázka: "Pani učiteľka, a nás kedy zoberiete do divadla?" A bola mi položená nielen v triede našej školy, ale počula som ju aj z úst rodičov. Tak dúfam, že na jar...

V októbri sme v rámci činnosti predmetovej komisie slovenského jazyka a literatúry zorganizovali pre našich študentov návštevy divadelných predstavení:

11.10. to bola hra Coriolanus od Shakespearea, videli ju žiaci 3.A, 3.B, 3.C, 8.D a 4.A triedy v SND Bratislava. Vstupenky sme mali po 4 eurá, cesta 7 eur. 13.10. videli žiaci 5.D a 6.D hru Lakomec v Divadle J.G.Tajovského Zvolene. Vstupenky boli po 2,40 eur, cesta 5 eur. Študenti 2.A a 3.A videli 24.10. vo Zvolene Shakespeareovu hru Kupec benátsky. Vstupenky boli po 3 eurá a cesta 5 eur. Goetheho Fausta videli 25.10. žiaci 3.B a 3.C triedy. Vstupenky 4 eurá, doprava 7 eur. Na všetky predstavenia žiaci využili kultúrne poukazy.

Tak dúfam, že na jar budeme vnímať silu ľudského ducha, ktorý nám pripraví také úžasné predstavenie pre dušu ako ten dnešný Faust.

A.Rosenbergová, predsedníčka PK SJL