Úspech našich žiakov na Európskom dni jazykov v Nitre

Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov sa v Galérii Mlyny v Nitre konala Jazyková štafeta, v ktorej sa zúčastnili dve družstvá z našej školy. Mali sme zastúpenie v štafete anglického jazyka a nemeckého jazyka. Anglická štafeta v zložení Eva Blahová, Ľubica Dvončová, Gabriela Mikulcová, Martin Baláž, Štefan Vician a Miloš Dudáš sa stali víťazmi a odniesli si nielen dobrý pocit z víťazstva, ale i zaujímavé ceny.

Akciu sprevádzali rôzne jazykové súťaže a hry, v ktorých študenti zbierali body a tie si mohli vymeniť za ceny na stanovisku Language Market a niektorí priamo v súťažiach vyhrali aj ročné predplatné jazykových časopisov. Súčasťou pekného popoludnia bolo aj losovanie tomboly, do ktorej sa zapojili žiaci tým, že sa zúčastňovali na riešení jazykových úloh. Hlavnú cenu, týždňový jazykový pobyt na Malte, vyhral študent našej školy.

Cieľom Európskeho dňa jazykov je oslava jazykovej rozmanitosti v Európe a podpora občanov pri osvojovaní si väčšieho počtu jazykov. V celej Európe sa konajú akcie, ktoré sa snažia ľudí povzbudiť k štúdiu nového jazyka alebo k zlepšeniu už nadobudnutých jazykových schopností. Štúdium jazykov pomáha nielen pri dorozumení medzi ľuďmi, ale prispieva aj k prekonávaniu interkultúrnych bariér.

Fotogaléria