Majstrovstvá Nitrianskeho kraja stredných škôl v aerobikovom maratóne

Dňa 3.11.2011 sa uskutočnil aerobikový maratón stredných škôl Nitrianskeho kraja v Športovom gymnáziu v Nitre. Bol to prvý ročník takéhoto druhu, a preto mnohí ani nevedeli do čoho idú. Od začiatku školského roka Mgr. Minárová pripravovala dievčatá z rôznych ročníkov na hodinách telesnej výchovy, ale aj na aerobikovom krúžku, kde ich „ničila“ svojou nekonečnou energiou a entuziazmom, a tak boli veľmi dobre kondične a fyzicky pripravené.

Celá súťaž sa skladala zo štyroch kôl po 50 minút, medzi ktorými bola 10 minútová prestávka. V prvom kole sa cvičil dance aerobik, v druhom kole všetkým veľmi dobre známa zumba, ktorá v poslednom období zaznamenala veľkú popularitu. V treťom kole nás prekvapili niečím novým, a tým bola densa. Je to tanečno-športový program vytvorený tanečníkom a choreografom Laci Strikeom. Vo štvrtom kole sa už išlo do finále, a tak sa spravil mix všetkých cvičení.

Hoci naše dievčatá nevyhrali žiadnu materiálnu cenu, ani nepostúpili do celoslovenského kola, ich morálnym víťazstvom je to, že docvičili až do konca, a tak zvíťazili samy nad sebou. Z tohto podujatia si odnášajú dobrý pocit z toho, že spravili niečo pre seba a pre svoje zdravie.

Fotogaléria