Majstrovstvá okresu stredných škôl v basketbale

22. novembra 2011 sa na Obchodnej akadémii v Zlatých Moravciach uskutočnili Majstrovstvá okresu v basketbale v kategórii žiaci. Naše chlapčenské zastúpenie školy tam rozhodne nemohlo chýbať. Nášmu tímu sa veľmi darilo. Na začiatku boli všetky tímy rozdelené do dvoch skupín, z ktorých postúpili prvé dva. Prvú skupinu tvorila SOŠ Polytechnická a SOŠ Strojárska. Druhú skupinu tvorilo GJK, SOŠ Obchodu a služieb a Obchodná akadémia. Naši chlapci postúpili ďalej a o 1. miesto bojovali so žiakmi SOŠ Polytechnickej. Po dlhom 12 minútovom boji sme nakoniec vyhrali.

24. november 2011 bol pre dievčatá rovnako veľmi úspešný. Naše žiačky statočne bojovali so žiačkami SOŠ Prílepská 6 , SOŠ Obchodu a služieb a Obchodná akadémia. V prvom zápase dievčatá Gymnázia zdolali SOŠ Obchodu a služieb 10:0. Druhý zápas bol trochu napínavejší. Síce v nich naše žiačky nevideli nijakú konkurenciu. Po dlhom 10 minútovom boji naše žiačky zdolali SOŠ Prílepskú 12:0. Posledný zápas bol najťažší, mali pred sebou Obchodnú akadémiu, ktorá bola pre Gymnázium dlhodobým súperom. Po dlhom boji ich zdolali 6:2. Baby s Obchodnou akadémiou zinkasovali jediný kôš. Po tomto napínavom dni gymnazistky postupujú na Majstrovstvá kraja, kde nás, dúfame, budú úspešne reprezentovať.

Študenti a študentky Gymnázia Janka Kráľa budú reprezentovať svoju školu a okres Zlaté Moravce na Majstrovstvách kraja v basketbale žiakov a žiačok SŠ, ktoré sa uskutočnia v januári 2012 v Leviciach.

Držme našim študentom palce, nech sa im darí.

Fotogaléria