„Najdlhšia účtenka v obchodnom dome Lidl“

Celý október prebiehala na Slovensku súťaž, ktorú vyhlásila rádiová stanica Europa 2 o "Najdlhšiu účtenku v obchodnom dome Lidl". Zapojili sme sa do nej aj my, žiaci IV.D Gymnázia Janka Kráľa v Zlatých Moravciach.

Hlavnou výhrou v súťaži bol lyžiarsky zájazd na 7 dní v hodnote 7000 € . Celý mesiac sa celá naša trieda zomkla, rozdelili sme si úlohy. Jedni získavali účtenky priamo v obchode, iní ich doma lepili. Nakoniec naša účtenka dosahovala úctyhodných 2 161,38 m.

Naša spolužiačka ju v stanovený termín odniesla do rádia Europa 2 a všetci sme s napätím očakávali výsledok. Dva týždne sme boli ako na ihlách a akosi sme tušili, že to nebude stačiť na výhru. Nakoniec sme získali 4. miesto a veľa nechýbalo, boli by sme aj tretí. Začali sme rozmýšľať, čo urobíme s výhrou, s poukážkami na nákup v Lidli v hodnote 510 € . Rozhodli sme sa, že väčšinu z nich (75 %) darujeme rodine, ktorá to potrebuje oveľa viac ako my. Táto rodina žije v Nitre a ich dcéra trpí leukémiou. Jej choroba je finančne náročná, pretože na kontroly musia cestovať do Bratislavy.

A tak sme aj my, žiaci IV.D triedy chceli pomôcť prekonať túto ťažkú finančnú situáciu týmto ľuďom a naša výhra putovala práve im.

Matúš Herc – IV.D

To, aké je zdravie vzácne, pochopíme často až vtedy, keď ho stratíme. Len ťažko si vieme predstaviť, čo prežívajú deti, ktoré s vážnou chorobou už vyrastajú. Verím, že každý prejav lásky a úprimného záujmu má pre nich veľký význam. Preto sa veľmi teším, že žiaci IV.D triedy prišli s nápadom nemyslieť len na seba, ale s výhrou, o ktorú sa naozaj s veľkým nasadením snažili, sa rozdeliť. Za tento krásny čin im patrí veľké POĎAKOVANIE.

Mgr. Svetlana Maláčová

Fotogaléria