Vianočná ikebana

Vôňa ihličia, lesk ozdôb a množstvo aranžérskych nápadov zdobilo 13. a 14. december 2011 chodby našej školy. Žiaci predvianočnú atmosféru priblížili svojimi výtvormi v tradičnej súťaži Vianočná ikebana. Originálne nápady boli odmenené a ostatní súťažiaci si pochutili na sladkosti.

Výsledky súťaže:

  1. miesto: Zuzana Ondriašová a Michaela Barancová – II.C
  2. miesto: Carmen Hudecová – I.A
  3. miesto: Laura Pauková a Diana Majtánová – I.B
Fotogaléria

Vianočné trhy

„Po Viedni a Strasburgu budeme my.“ Presne týmito odvážnymi slovami, ktoré znejú neuveriteľne, no zároveň s veľkou dávkou odhodlania, otvoril Zlatomoravecké vianočné trhy primátor mesta.

Vôňa pečeného, údeného a dymu každému prenikla do nosa a pripomenula mu, že sa nezadržateľne blížia Vianoce, i keď vonku to tak ani zďaleka nevyzerá. Na svoje si však prišli všetky zmysly. Očiam sa dostalo potešenia zo zdobených medovníkov a rezbárskych prác, uši si zas na svoje prišli počas slávnostného otvorenia, kedy sa priestory nádvoria rozozvučali vďaka hlasom žiakov a učiteľov Základnej umeleckej školy.

No uznajte. Nebol by hriech, keby sa naše gymnázium nezapojilo do tejto akcie? V každom prípade. A vďaka tomu mali možnosť študenti preukázať svoju šikovnosť a nápady, ktoré prezentovali za vlastným stolom. Dôkazom ich úspešnosti bolo množstvo predaných výrobkov.

Na koniec by som Vám chcel v mene všetkých zúčastnených zaželať šťastné a veselé Vianoce a dúfam, že aj o rok nájde Gymnázium Janka Kráľa svoje miesto na Zlatomoraveckých vianočných trhoch.