Bronzová medaila pre GJK

V dňoch 20. – 22. marca 2013 sa uskutočnilo celoštátne finále XV. ročníka Olympiády ľudských práv v Liptovskom Jáne v hoteli SOREA. Nosnou témou XV. ročníka boli: „Ľudské práva žien a rodová rovnosť“. V konkurencii 64 súťažiacich z celého Slovenska (prevažne gymnázií) sa nášmu žiakovi IV.B triedy - Štefanovi Vicianovi podarilo umiestniť na výbornom treťom mieste. Treba taktiež podotknúť, že sa do súťaže vrátane školských a krajských kôl na celom Slovensku zapojilo vyše 3900 žiakov.

Čerešničkou na torte pre maturanta bol aj zisk prvého miesta za esej na tému „Gender equality - what's stopping it from becoming a reality?“ (slovenský preklad: Rodová rovnosť - čo jej bráni v tom, aby sa stala realitou?). Esej na túto tému bolo nevyhnutné písať v anglickom jazyku, podliehala osobitnému hodnoteniu OSN vo Viedni. Esej bola taktiež pred porotou obhajovaná v anglickom jazyku.

Okrem dvoch umiestnení v top trojke, bronzovej medaily, úžasných zážitkov a poznatkov a nových priateľstiev, náš maturant ako cenu získal týždňový pobyt v Bulharsku, kde sa uskutoční medzinárodný seminár ľudských práv. Naprázdno neodišla ani PaedDr. Anna Havetová, ktorá nášho maturanta poctivo na túto súťaž pripravovala. Ako odmenu za dlhoročnú prácu a angažovanie sa v OĽP získala ďakovný list od ministra školstva Dušana Čaploviča.

Fotogaléria