Lásku máme v krvi. Dokáž to aj ty!

11. februára 2013 – Slovenský Červený kríž opäť pripravil celoslovenskú kampaň Valentínska kvapka krvi. Začína presne na Valentína a potrvá do prvého jarného dňa - 21. marca 2013.

Heslom tohtoročnej kampane je Lásku máme v krvi. Dokáž to aj ty!

Celoslovenská kampaň je zameraná na oslovovanie darcov krvi hlavne z radov mladých ľudí ale aj rodinných príslušníkov. Jej cieľom je šíriť myšlienku darcovstva krvi, najmä výchovou k darcovstvu krvi. Táto náborová kampaň je druhou najväčšou kampaňou, ktorú organizuje Slovenský Červený kríž (SČK) v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR (NTS SR) a hematologicko-transfúziologickými oddeleniami nemocníc (HTO). Má celoslovenskú pôsobnosť a aj tento rok sa do nej výrazne zapoja študenti stredných a vysokých škôl ako aj zamestnanci mnohých firiem a organizácií a ďalšia verejnosť.

Plne si uvedomujúc dôležitosť vety ,,Daruj krv - zachrániš život!“ sa stali súčasťou tohto projektu aj študenti Gymnázia Janka Kráľa v Zlatých Moravciach.

Dňa 26. februára 2013 sa spolu 21 odvážlivcov zo IV.A, IV.B, IV.C, VIII.D, III.A, III.B a III.C triedy zúčastnilo odberu, ktorý prebiehal v SOŠOaS v Zlatých Moravciach. Po prekonaní prvotného strachu, typického pre väčšinu prvodarcov, celý odber prebiehal v uvoľnenej a priateľskej atmosfére, ku ktorej prispeli najmä sestričky z NTS Nitra. Myšlienka pomôcť druhým bola silnejšia ako spomínaný strach, a preto každého darcu po vyjdení z odberovej miestnosti zdobil úsmev spokojnosti a zadosťučinenia.

Zapojenie študentov do dobrovoľného darovania krvi sa postupne stáva v našej škole tradíciou, čoho dôkazom je stále rastúci počet darcov z ich radov. Veríme, že nabudúce sa nájde ešte viac mladých ľudí ochotných nezištne pomôcť, pretože človek nikdy nevie, kedy takúto pomoc bude potrebovať práve on.

Fotogaléria