Maturanti na Európskom dni jazykov

Tento školský rok navštívili naši maturanti 26. septembra hlavné mesto Bratislavu, kde na Hviezdoslavovom námestí prebiehal Európsky deň jazykov. Program prebiehal od jedenástej hodiny až do poobedných hodín, kde si naši študenti a takisto študenti zo všetkých škôl Slovenska mali možnosť vyskúšať svoje znalosti z akéhokoľvek jazyka. Zastúpenie jazykov bolo pestré: nemecký, anglický, ruský, francúzsky, bulharský, srbský, chorvátsky, maďarský.

Organizátori z rôznych inštitúcií prichystali študentom rôzne kvízy, jazykolamy a hry v cudzích jazykoch, za ktoré boli vecne odmenení. Na tomto podujatí mal zastúpenie aj Goethe Institut, ktorý ponúkal žiakom brožúry a rozhľad o vysokých školách, či jazykových kurzoch. Naši maturanti tak nadobudli nové informácie ohľadom cudzích jazykov. Na Hviezdoslavovom námestí si každý náš maturant našiel jazyk, ktorý mu je srdcu najbližší.

Akciu prišli podporiť aj Adela so Sajfom, ktorí na hlavnom pódiu, na ktorom prebiehali vystúpenia rôznych skupín, odmoderovali súťaž, do ktorej zapájali študentov, ktorý sa akcie zúčastnili vo forme jazykovo – vedomostných kvízov. Výlet pod vedením Mgr. Viery Mihalkovej, Mgr. Anny Šabovej, Mgr. Aleny Končálovej a Mgr. Svetlany Jančovej dopadol veľmi dobre a maturantom tak obohatil svoj rozhľad vo svete jazykov.

autor: Sixtína Ferencová, VIII.D

Fotogaléria