Mladý tvorca 2014

Dňa 29.4 a 30.4 2014 sa v areáli výstaviska Agrokomplex Nitra uskutočnilo celoslovenské podujatie s názvom „Mladý tvorca“, kde sa svojím umom a šikovnosťou snažili mnohí talentovaní žiaci z celého Slovenska dokázať, že o budúcnosť našej vedy a techniky a najmä o kreativitu v nápadoch sa netreba obávať.

Súčasťou tejto skvelo organizačne aj obsahovo pripravenej akcie bol aj sprievodný kultúrny program, kde vystúpili študenti z mnohých stredných škôl, aby svojím umeleckým talentom spríjemnili návštevníkom priebeh výstavy a dokázali tak všestrannosť talentu ukrývajúceho sa v mladej generácii. Či už to bol tanec, spev, herectvo, hra na hudobnom nástroji alebo umelecká pantomíma, všade naši mladí študenti dokázali, že sú naozaj veľmi talentovaní.

Sme hrdí na to, že na tomto prestížnom podujatí veľmi dôstojne reprezentovala „farby“ nášho Gymnázia Janka Kráľa v Zlatých Moravciach práve naša žiačka z I.A – Patrícia Laktišová. Prekrásne a kultivovane interpretovala pieseň od speváčky Adele „Make you feel my love“. Všetkým, ktorí si jej emotívny a krásne zafarbený spev vypočuli, dokázala, že aj v dnešnej modernej dobe sa nájdu mladí nadaní ľudia s veľkým citovým a estetickým vnímaním umenia. Tešíme sa spolu s Patríciou, prajeme jej ešte veľa umeleckých úspechov a veríme, že ešte mnohokrát zviditeľní talent a šikovnosť žiakov GJK v Zlatých Moravciach.

Mgr. Dušan Končal

Fotogaléria