Agentúra Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre štrukturálne fondy EÚ - logo Európsky sociálny fond - logo Operačný program Vzdelávanie - logo

Premena tradičnej školy na modernú

Povedz človeku,

že na nebi je 978301246569987 hviezd a uverí ti.

Ale prečo každý skúsi „čerstvo natreté?“ Ozaj, prečo? Lebo túžba, zvedavosť ľudského ducha osobnostne verifikovať aj staré pravdy je nekonečná. Je aj jedným z princípov modernej školy, zážitkového vyučovania. Práve súčasná moderná spoločnosť anticipuje nutnosť pripraviť mladú generáciu na profesionálny aj osobný život v ďalších rokoch tohto vývoja. K dosiahnutiu cieľov využívame prostriedky, metódy, stratégie, ktoré sú nám v modernej epoche dostupné. Preto žiaci našej školy pracujú na projektoch: V cudzine sa nestratíme, Nástrahy života okolo nás, Zdravie na tanieri.

V týchto dňoch sme otvorili nový projekt Premena tradičnej školy na modernú, ktorý sa bude realizovať počas viacerých školských rokov a predstavuje pre našu školu zatiaľ najväčšiu finančno-projektovú investíciu. Bude investíciou do vzdelania najmä najmladších študentov, lebo sa bude realizovať v dlhom časovom horizonte.

Názov projektu: Učiť moderne, inovatívne, kreatívne znamená otvárať bránu do sveta práce

Hlavné aktivity

  • 1.1 Inovovanie vzdelávania, zriadenie chemicko-biologického laboratória a modernizácia pomôcok
  • 1.2 Implementácia inovovaných vzdelávacích prostriedkov do vyučovania
  • 2.1 Školenie pedagogických zamestnancov pre potrebu vedomostnej spoločnosti
Názov aktivity Trvanie od Trvanie do
Inovovanie vzdelávania, zriadenie chemicko-biologického laboratória a modernizácia pomôcok 02/2014 03/2015
Implementácia inovovaných vzdelávacích prostriedkov do vyučovania 07/2014 06/2015
Školenie pedagogických zamestnancov pre potrebu vedomostnej spoločnosti 02/2014 07/2015

V týchto dňoch pracujú pedagógovia, zapojení do projektu, na prípravných materiáloch, ktoré sa týkajú študijných textov, odbornej literatúry, pracujú na vstupných návrhoch projektu.