Zvoní, zvoní zvonček malý, Vianoce sú pred dverami.

Rozvoniava celý dom, vianočný je plný stôl.

Pravdepodobne všetci musíme priznať, že sa tešíme na tie čarovné chvíle Vianoc. Aj kvôli dňom voľna, ale asi najväčším dôvodom je atmosféra tých dní nasýtená vôňou magickosti.

My sme sa snažili priblížiť sa k týmto dňom rýchlejšie, preto sme 10.12. priniesli do našej školskej jedálne vôňu vianočných medovníkov a oblátok. Súčasťou projektu Zdravie na tanieri bola príprava týchto vianočných dobrôt. Suroviny boli financované prostredníctvom projektu, trojčlenné družstvá z tried si priniesli kuchynské náradie a hlavne nápad – upiecť a vyzdobiť taký medovník, ktorý by pošteklil oči aj chuť. Najkrajšia vôňa sa šírila okolo profesora Igora Havetu, ktorý pripravoval vianočné oblátky a trubičky. Veru, naliať cesto, vedieť, kedy je hotové a stočiť ho, to je kus umenia. A ako chutili....

Žiaci si určite neuvedomovali, že rozvíjajú svoje osobnostné kompetencie, učia sa pracovať v tíme, rozvíjajú svoje predstavy, fantáziu, zopakujú si napríklad aj opis pracovného postupu. Zážitkové formy vyučovania sú moderné, efektívne postupy, preto po dnešnom dni si môžeme pripomenúť, že ....Vianoce sú pred dverami.

Fotogaléria