Krajské kolo ORJ

Gymnázium Nové Zámky organizovalo vo štvrtok, dňa 26. marca 2015 krajské kolo olympiády v ruskom jazyku. Olympiády som sa zúčastnila i ja, študentka III.A triedy Katarína Halúzová. Ako reprezentantka našej školy som sa poctivo pripravovala už niekoľko mesiacov vopred. Okrem povinných hodín ruského jazyka sa mi vo voľnom čase venovala pani profesorka Mgr. Viera Mihalková, ktorá ma na túto olympiádu pripravovala.

Celá olympiáda pozostávala z dvoch častí. Po veľmi náročnom teste z ruskej kulturológie nasledovalo čítanie s porozumením a posluch. Ako druhé ma už len čakala ústna časť, ktorá pozostávala z opisu obrázka športov, z témy bývanie a ako posledné nasledovala diskusia o známych ruských spisovateľov, vedcov, ktorých sme mali porovnať so slovenskými.

S pani profesorkou PaedDr. Annou Havetovou sme netrpezlivo čakali na vyhodnotenie, na ktorom zaznelo moje meno na 2. mieste. Som veľmi šťastná, že som sa mohla zúčastniť tejto olympiády a budem sa snažiť rozvíjať vedomosti z ruského jazyka aj naďalej.

Ešte raz ďakujem pani profesorke Mgr. Viere Mihalkovej za prípravu.

Katarína Halúzová, III.A

Fotogaléria