Najkrajšia životná slávnosť

Čo vám prvé napadne pri pomyslení na vašu stužkovú, alebo pri pomyslení, aká ešte len vaša stužková bude? Určite to budú slová: úžasná, skvelá, výnimočná.

Stužková VIII.D nebola iná. Bol to nádherný čas, strávený s ľuďmi, ktorých deň čo deň, v našom prípade 8 rokov, stretávame v tej istej triede. Dlhých, no zároveň neskutočne krátkych osem rokov nedokážeme oceniť prítomnosť ľudí, ale až v tento krásny večer sme zistili, akí sme pre seba dôležití.

Celá slávnosť ubehla neskutočne rýchlo. Od príhovoru po častušky ubehlo celých päť hodín, ale nikto z nás tomu neveril. Päť hodín v škole trvá trošku dlhšie, no čas v sále našej auly skôr pripomínal veľkú prestávku. Bolo pre nás neuveriteľné, ako dokáže letieť, keď zažívame niečo, o čom mnohí hovoria, ako o najkrajšej životnej slávnosti.

Čas a ľudia neboli jedinou výnimočnosťou na našej stužkovej. Budova, v ktorej sme prežili väčšinu dní z našich posledných ôsmich rokov, je pre nás nesmierne dôležitá. Srdcom tejto budovy je určite aula. A práve aula bola centrom diania našej stužkovej.

Tieto neopakovateľné chvíle prežívali všetci maturanti, študenti IV.A - 14.11.2014, študenti IV.B - 5.12.2014.

Text: Ľ. Petrovič VIII.D, foto: triedne archívy

Fotogaléria