Konferencia o mládežníckom dobrovoľníctve

Dňa 22.10. 2015 sa konala v Šali konferencia o mládežníckom dobrovoľníctve pod záštitou doc. Ing. Milana Belicu, PhD., predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja. Tohto významného podujatia sa v priestoroch Gymnázia Juraja Fándlyho zúčastnili aj traja zástupcovia nášho Gymnázia Janka Kráľa v Zlatých Moravciach. Konferenciu absolvovali p. prof. Mgr. Dušan Končal a dvaja zástupcovia Žiackej školskej rady pri GJK, Tomáš Kvaššay a Samuel Vaškovič. S úvodným príhovorom vystúpila Ing. Helena Psotová, vedúca kancelárie riaditeľa Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja. Celá konferencia sa niesla v duchu zdravotníckeho dobrovoľníctva, o ktorom sa prišli podeliť so svojimi úspechmi a so svojou činnosťou aj zástupcovia organizácie SČK, ako napríklad prezident Slovenského ČK – doc. MUDr. Viliam Dobiáš. Ďalej sa k téme dobrovoľníctva vyjadrili Bc. Róbert Zsembera, prezident Mládeže SČK a Mgr. Viera Kazimírová, vedúca odboru sociálnych vecí Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja, a iní.

Pracovné stretnutie pokračovalo po krátkej prestávke vystúpeniami a prezentáciami o činnostiach základných organizácií územných rád Mládeže SČK z jednotlivých oblastí nášho kraja. Na záver celého podujatia sme absolvovali workshop, v ktorom sme získali nové cenné vedomosti o poskytovaní prvej pomoci.

Je veľmi dobré, že v dnešnej uponáhľanej dobe sa nájde veľa dobrovoľníkov z radov mladej generácie, ktorí sa tejto náročnej dobrovoľníckej práci obetavo venujú a hlavne, že svoje skúsenosti dokážu odovzdať aj svojim nasledovníkom.

Text: Samuel Vaškovič, VIII.D

Fotogaléria