Družobná návšteva v Jindřichovom Hradci 14. – 16. 6. 2018

V strede júna sme sa my, žiaci Gymnázia Janka Kráľa a naši učitelia vybrali utužovať šesťdesiatročnú družbu medzi našim gymnáziom a Gymnáziom Vítěslava Nováka v krásnom historickom Jindřichovom Hradci.

Po dlhej namáhavej ceste nás čakala prehliadka tretieho najväčšieho zámku v Čechách a milé privítanie v rondeli. Na druhý deň sme najskôr nazreli na vyučovacie hodiny našich hostiteľov, potom sme v areáli gymnázia zasadili krásnu lipu „strom priateľstva“, pri príležitosti nášho stretnutia v roku 2018, kedy naše dva štáty slávia 100 rokov od založenia spoločného štátu Čechov a Slovákov. Popoludní sme sa vybrali do malebného mestečka Slavonice a na hrad Landštejn. Tieto pamiatky sa nám veľmi páčili a boli sme radi za spoločne prežité chvíle.

Večery boli plné študentských radovánok, spoznávaní a nadväzovaní priateľstiev. V sobotu ráno naša posledná spoločná cesta viedla na zámok Červená Lhota, kde sme si prezreli interiér a exteriér a okolo 12 hod. nastal čas lúčenia a cesta späť.

Tento spoločný výlet sa nám veľmi páčil, spoznali sme veľa nových skvelých ľudí a teší nás, že sme mohli byť tí, ktorí píšu históriu spoločných stretnutí nášho a českého gymnázia.

Už teraz sa tešíme na pokračovanie priateľstva.

Adela Kramárová – I.A

Fotogaléria