Exkurzia Bratislava – Červený Kameň

Dňa 26.6.2018 sme sa my, žiačky VI.D, zúčastnili spolu so študentmi zo susedných škôl exkurzie do Bratislavy. Už príjemné ranné počasie nám prezrádzalo, že nás čaká skvelý deň.

O deviatej hodine sme opustili Zlaté Moravce a našou prvou zastávkou sa stal hrad Červený Kameň. Okrem pekného prostredia okolo hradu sme mali možnosť zistiť veľa zaujímavostí z histórie a vrátiť sa tak na chvíľu do minulosti. Po prehliadke hradu Červený Kameň sme sa presunuli do Bratislavského hradu, kde sa nám naskytol krásny výhľad na celú Bratislavu. Panorámu mesta sme samozrejme zvečnili našimi foťákmi. Asi po polhodine nás autobus zaviezol do Eurovei, kde sme mohli stráviť čas nákupmi, najesť sa alebo sa prejsť popri Dunaji. Na záver našej exkurzie nás však ešte čakala návšteva divadla. Prezliekli sme sa teda do slávnostnejších šiat a ponorili sme sa do deja Shakespearovskej hry Richard III. Hoci bola táto hra náročná, bola veľmi pekne spracovaná a zanechala v nás silný kultúrny zážitok. Domov sme sa vrátili neskoro v noci, no spokojné a naplnené pozitívnymi dojmami z celého dňa.

Veľká vďaka patrí najmä pani profesorke Havettovej Romane, ktorá celú exkurziu organizovala a pripravila nám tak skvelý deň.

Fotogaléria