Mladý prekladateľ

Dňa 10.11.2017 sa výber žiakov našej školy zúčastnil na slávnostnom vyhodnotení a odovzdávaní cien súťaže Mladý prekladateľ, ktorá sa na pôde Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre konala už po piatykrát.

Tento rok bol počet súťažiacich skutočne veľký. Celý priebeh ceremónie sa niesol vo veľmi príjemnom a slávnostnom duchu, organizátori si dali skutočne záležať na tom, aby sme sa my, zúčastnení súťažiaci spolu so svojimi vyučujúcimi cítili dobre.

Porotcovia sa vyjadrili, že každý jeden preklad bol dobrý, niečím jedinečný a krásny. Súťažilo sa v kategóriách: preklad zo španielčiny, francúzštiny, nemčiny, ruštiny a angličtiny do slovenčiny. Tohtoročnou novinkou bol preklad anglických titulkov, kde sme sa museli popasovať s videom o organizácii UNICEF. V každej kategórii boli ocenení traja súťažiaci. Z našej školy, sa na druhom mieste v kategórii Preklad anglických titulkov umiestnila Lívia Furdová z II.A triedy.

Všetkým zúčastneným patrí gratulácia za to, že tak statočne zdolali rôzne nástrahy, ktoré vyplývajú z prekladu umeleckého textu v jednotlivých kategóriách a poskytli svoje prekladateľské riešenia. Tešíme sa na budúci rok.

Lívia Furdová, II.A

Fotogaléria