Vianočný koncert v múzeu

V pondelok 18.decembra si naši študenti – prváci vypočuli Vianočný koncert Vlasty Mudríkovej, ktorá patrí medzi elitu slovenského folklóru. Predstavila sa spolu so speváckym súborom Zlatomoravčianka.

Múzeum v Zlatých Moravciach ožilo tradíciami a vianočnou náladou. Rozozvučali sa trombity, gajdy, heligónky, fujary, celou sálou sa niesli krásne vinše, koledy a diváci si vychutnávali jedinečný vianočný koncert. Na záver si všetci spoločne zaspievali Tichú noc.

Nezabudnuteľný hlas speváčky a heligonkárky, ktorá získala viacero ocenení nielen na Slovensku, ale i v zahraničí sa rozozvučal v netradičných priestoroch mestského múzea pri príležitosti ročného vyhodnotenia činnosti múzea a získania Výročnej ceny revue Pamiatky a múzeá za rok 2016 v kategórii Akcia – podujatie – dlhodobé projekty, za cyklus podujatí Požitavské výročné obyčaje v Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach.

Vlasta Mudríková je známa svojou hrou na heligónku a interpretáciou ľudových piesní a folklóru Kysúc nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Dosiahla významné úspechy v medzinárodných súťažiach tak v regióne, ako aj za hranicami. Je spoluzakladateľkou folklórnej skupiny Kysucký prameň.

Fotogaléria