KOŽAZ III.A, III.B, VII.D

V dňoch 22.5- 24.5.2019 sa uskutočnil v našej škole KOŽAZ.

Prvý deň KOŽAZu sme strávili v priestoroch auly a telocvične z dôvodu nepriaznivého počasia. Najskôr sme si pozreli filmy Dotknúť sa Denali o horolezcoch, ktorí zdolali osemtisícovku Kilimandžáro a krátky náučný film Ako prežiť v prírode.

Povzbudení odvahou horolezcov sme si overili našu telesnú zdatnosť: sed-ľah za 1 minútu, výdrž v zhybe, beh cez prekážky, preskoky cez švihadlo, výdrž v polohe sed. Potom nasledoval vedomostný test, ktorý pozostával z 20 otázok zo zdravotnej oblasti , CO, pobytu v prírode a všeobecného prehľadu.

Druhý deň síce začal s prehánkami, no nakoniec sa vyčasilo a nič nám nebránilo pomôcť s organizovaním preteku Svetový deň atletiky, kde sme boli pomocnými rozhodcami, zdravotníkmi a tiež aj obecenstvom. Na mestskom štadióne v Zlatých Moravciach sme privítali vzácneho hosťa Janka Volka, majstra Európy v behu na 60 metrov. Bol to pre nás neopakovateľný zážitok.

Tretí deň sme ukončili pešou turistikou na hrad Hrušov. Konečne nás počasie obdarilo hrejivými slnečnými lúčmi a vychádzka bola pre nás odmenou po daždivom týždni. Niektorí naši spolužiaci si priniesli dobroty, slaninu a špekačky, a tak o občerstvenie nebola núdza.

Príchodom do Zlatých Moraviec sme ukončili naše tri športové dni, obohatení o nové skúsenosti, znalosti a zážitky. My všetci, ktorí sme sa zúčastnili KOŽAZu, sme posilnili triedne kolektívy a už teraz sa tešíme na ďalšie naše spoločné aktivity.

Fotogaléria