Nový školský rok 2018/2019

Prvý deň v škole a nasledujúce septembrové dni

Básňou, slávnostným prejavom riaditeľky školy a želaním všetkého dobrého sme začali nový školský rok v Gymnáziu Janka Kráľa v Zlatých Moravciach.

Historická budova, jej triedy a hygienické zariadenia počas prázdnin opäť získali nový nádych. Do priestorov vynovenej jedálne sme zakúpili nové stoly a stoličky, žiaci si budú môcť ovocné a zeleninové šaláty k hlavnému jedlu samostatne vyberať v zeleninovom pulte.

Čaká nás ešte dopracovanie oplotenia školského dvora. Všetky tieto investičné aktivity realizujeme v spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom, ktorému i touto cestou chceme poďakovať za finančnú podporu.

Škola za svoju minuloročnú aktivitu a spoluprácu s UNICEF získala certifikát Škola priateľská k deťom. Aj v tomto školskom roku pokračujeme v medzinárodnom environmentálnom programe Zelená škola s témou Zeleň a ochrana prírody.

Na prvé dni nového školského roku sme v rámci Európskeho týždňa športu pripravili športový maratón a všetkých vás radi privítame v priestoroch telocvične gymnázia na našej už takmer tradičnej aktivite Brána jazykov otvorená, na ktorej si 20.9.2018 zmerajú sily žiaci základných škôl.

28.9.2018 pripravujeme slávnostnú akadémiu k 10. výročiu úmrtia pána prof. J. Podhorného s vystúpením bývalých členov speváckeho zboru Schola cantorum a vystúpením Zboru slovenských učiteľov. Srdečne Vás pozývame na 16,00 hod. do auly nášho gymnázia.

Školské dni v Gymnáziu Janka Kráľa napĺňame prácou, zážitkami, priateľstvom, aby úspešní absolventi gymnázia našli svoje plnohodnotné životné cesty.

Fotogaléria