Návšteva predvianočnej Viedne

Dňa 27.11.2019 sme sa my, žiaci druhého ročníka, namiesto učenia v školských laviciach vydali do hlavného mesta susedného Rakúska. Cesta nám rýchlo ubehla a už o pár hodín sme stáli v historickom centre Viedne. Naším prvým cieľom bolo Prírodovedné múzeum na Námestí Márie Terézie vystavujúce rodinné zbierky Habsburgovcov. Videli sme zvieratá z celého sveta, mnohé už vyhynuté, zbierku minerálov a vzácnych kameňov.

Po prehliadke múzea nasledovala prechádzka po krásnych viedenských uličkách, ktorú sprevádzal výklad pani sprievodkyne. Oboznámili sme sa s najznámejšími pamiatkami v centre Viedne. V rámci rozchodu vo vyzdobenej obchodnej štvrti sme mali možnosť vidieť Dóm sv. Štefana, moderné budovy obchodov a aj niekoľko vianočných stánkov. Tie pravé vianočné trhy sme však zažili na Radničnom námestí. Okrem nakupovania v stánkoch ponúkali návštevníkom aj atrakcie, ako korčuľovanie a kolotoče v neďalekom parku.

Čím viac sa stmievalo, tým bola vianočná atmosféra ešte intenzívnejšia a krajšia, najmä vďaka nádhernej výzdobe. Po zotmení sme sa všetci opäť stretli, aby sme sa spoločne a s úsmevom na tvári vydali na cestu domov.

Miriam Vasilová

Fotogaléria