Pár slov na záver...

Aj napriek tomu, že sme tento školský rok v laviciach sedeli len veľmi málo, nebol to ľahký rok pre nikoho z nás. Pandémia COVID - 19 zatvorila brány našej školy na viac ako 6 mesiacov – maturanti boli postavení pred skutočnosť, že stužková slávnosť sa uskutoční bez prítomnosti rodičov a v neobvyklom jarnom termíne a nekonala sa ani obľúbená vianočná akadémia, na ktorej sme si po ostatné roky s radosťou mohli prezrieť defilé našich talentovaných žiakov. Avšak, na radosť niektorých štvrtákov sa zopakovala situácia z predchádzajúceho školského roku, keď sa upustilo od ústnych a písomných maturít, a tak absolventi dostali do rúk maturitné vysvedčenie, ktoré bolo výsledkom aritmetického priemeru ich známok za štyri roky štúdia. So zlepšujúcou sa epidemiologickou situáciou sa postupne začali uvoľňovať opatrenia aj v školstve, a preto sa nám tento rok podarilo zorganizovať aspoň prijímacie skúšky do 1. ročníka. Úspešní adepti sa už teda prešli chodbami našej školy a v novom školskom roku sa na nich tešíme.

Hoci uplynulý rok ponúkal oklieštené možnosti realizácie súťaží a projektov, nenechali sme sa odradiť a podľa hesla: „Kde je vôľa, tam je cesta.“ sme sa do niektorých z nich zapojili. A čo je chvályhodné - dosiahli sme aj úspechy! Na ich vymenovanie by nestačila jedna A4! (Tabuľka žiackych úspechov bude zverejnená na stránke našej školy). Cenu prof. Koreca pre najlepšiu absolventku a najlepšieho absolventa gymnázia tentokrát získala Adela Kramárová zo IV. A a Jozef Kraus zo IV. B. Cenou riaditeľky školy sa mohla popýšiť Viktória Dubcová, študentka IV. A a bývalá predsedkyňa žiackej školskej rady.

Netradičný bol aj záver školského roka. Vzhľadom na to, že protiepidemiologické opatrenia naďalej platia, riaditeľka školy, RNDr. R. Kunová, PhD., sa študentom prihovorila prostredníctvom školského rozhlasu – zhodnotila priebeh roka, vyzdvihla úspechy našich žiakov v súťažiach a projektoch a poďakovala sa všetkým učiteľom, ktorí podali pomocnú ruku pri ich napĺňaní.

Máme za sebou hektický školský rok, plný zmien a nečakaných prekvapení, s ktorými sme sa museli vyrovnať a prispôsobiť sa im. Veľký otáznik visí aj nad tým nadchádzajúcim, už teraz ale vieme, že sa v ňom nestretneme s p. p. M. Mihaličkovou, ktorá čoskoro pracovné povinnosti vymení za rodičovské, a s p. p. P. Gahérom, naším prvotriednym informatikom. Obom za ich dobre odvedenú prácu ďakujeme a želáme veľa šťastia, spokojnosti a vnútorného uspokojenia v ďalších aktivitách.

My ostatní máme teraz pred sebou prázdniny, na ktoré sme túžobne čakali a máme v pláne si ich naplno vychutnať. A preto – veľa slnečných dní naplnených pokojom, pohodou a príjemnými zážitkami! Vidíme sa v šk. r. 2021/22!

Mgr. T. Poliaková

Fotogaléria