Exkurzia v Bratislave

Dňa 16. 2. 2022 sme sa my, žiaci 3. A a 2. B, zúčastnili exkurzie do Bratislavy. Od rána v autobuse panovala skvelá atmosféra. Všetci sme sa tešili, že po dlhom čase, ktorý sme strávili iba v škole, opäť niečo nové objavíme a zažijeme. Spievali sme si, bavili sme sa a užívali si chvíle, ktoré spolu môžeme stráviť.

Vstup do Domu športu bol našou odmenou za piate miesto v súťaži so Slovenským Olympijským výborom v rámci Olympijského kultúrneho a vzdelávacieho programu (OCEP). Po príchode do Bratislavy sme vyrazili do múzea, v ktorom sme mali možnosť vidieť rôzne unikáty zo slovenských olympijských dejín. Našu najväčšiu pozornosť si vyslúžili fakle, ktorými sa zapaľoval olympijský oheň. Okrem toho sme videli zaujímavosti ako hokejky hokejových hviezd, výstroj športovcov a dozvedeli sme sa mnoho nových informácií o olympiáde a olympijských športoch.

Z Domu športu sme pokračovali v našej expedícii Bratislavou na Bratislavský hrad, kde sme sa najprv pokochali nádhernými výhľadmi na Bratislavu a vo vnútri hradu sme mohli vďaka stálej expozícii obdivovať rôzne zaujímavé monumenty, obrazy a novodobo znázornené momenty z našej histórie. Po edukačne strávenom čase sme sa vybrali do Starého mesta. Tu sme videli sme Dóm sv. Martina, Slovenské národné divadlo, Čumila a „zaľudnenú“ Bratislavu.

Dlhý deň strávený na nohách sme prežili a už sme sa tešili domov. Cestou naspäť nechýbalo naše falošné spievanie, pri ktorom sme sa opäť zblížili a nabrali ďalšie zážitky. Vyčerpaní, ale pozitívne naladení, sme sa šťastlivo vrátili opäť pred budovu nášho gymnázia, kde sa začínala aj končila naša exkurzia.


Fotogaléria