Úžasné dobrodružstvo tretiakov na KOŽAZ 2022

V dňoch od 16. - 18.5.2022 sa našim prechodným domovom stal penzión Pltník v Červenom Kláštore.

Ako sme vás už priebežne informovali na sociálnych sieťach, po ceste rýchlikom a autobusom nás čakal bohatý program. Hneď prvý deň sme sa vrhli na splavovanie Dunajca. Našimi inštruktormi boli členovia známej olympijskej rodiny Škantárovcov. Títo skúsení inštruktori nám vysvetlili základné princípy raftovania a oboznámili nás s legendami, ktoré sa viažu k okolitým horám. Po dvojhodinovom splave sme sa presunuli na parkovisko, kde pre nás boli pripravené bicykle na cestu späť do nášho ubytovania. Okolie nám ponúkalo zaujímavé pohľady na krásu prírody pri západe slnka.

Druhý deň pokračoval výstupom po modrej značke na vrch Sokolica a Tri Koruny. Výstup bol miestami náročnejší, avšak vďaka vzájomnej podpore všetkých nás sme to zvládli na výbornú. Sila kolektívu a športový duch kamarátov posunul naše limity. Čerešničkou na torte bola večerná prednáška predsedu Horskej služby Pieninského národného parku, ktorý nám priblížil náročnú a zodpovednú úlohu jeho dobrovoľníckej činnosti.

Tretí deň sme venovali poznávaniu historických pamiatok v okolí Pienin. Jednou z nich bolo múzeum v Červenom Kláštore, ktorý obývali dva mníšske rády. Taktiež sa tu natáčal film o Lietajúcom Cypriánovi. Neplánovanou, ale o to zaujímavejšou zastávkou na ceste do Popradu, bol hrad v Kežmarku. Expozícia ponúkla okrem historických artefaktov aj výstavu veteránov, ktorá zaujala nielen chlapcov ale aj dievčatá. Centrum mesta Poprad bolo poslednou zástavkou, kde sme doplnili silu na našu poslednú cestu vlakom. Vo vlaku sme si užili ešte posledné spoločné chvíle nášho KOŽAZ-u. V Leopoldove nás už čakal autobus, ktorý nás odviezol domov.

Tieto tri dni plné zábavy, športu, vzájomnej podpory a spolupráce nám ukázali, že ako tím prekonáme hocijaké prekážky. Ešte dlho budeme v našich mysliach živiť spomienky na tieto vzácne spoločne strávené chvíle.

Vyučujúcim Mgr. Ľ. Minárovej, Mgr. V. Mihalkovej a Mgr. M. Hodošimu ďakujeme za premyslenú organizáciu a odborný pedagogický dozor.

I. Pinter, III. B


Videogaléria

Fotogaléria