Lyžiarsky výcvik prvákov

Neuveriteľné sa stalo skutočným a v dňoch 21. 2. – 25. 2. 2022 sme sa mali možnosť zúčastniť lyžiarskeho výcviku! Vstupenkou na toto vytúžené „podujatie“ bol, samozrejme, negatívny Ag test. Tí, ktorým sa v pondelok 21. 2. 2022 počas hromadného testovania ukázala na teste len jedna čiarka, mohli s úsmevom na tvári vstúpiť do autobusu a užívať si prvé silné momenty nášho nezabudnuteľného týždňa.

Po „nalodení“ celej posádky na čele s RNDr. R. Kunovou, PhD., Mgr. A. Rakovskou, Mgr. Ľ. Minárovou, Ing. B. Bartekom (externý inštruktor) a zdravotníčkou B. Bielikovou sa dal autobus do pohybu a šťastlivo nás odviezol až na rozprávkovo zasnežené Donovaly. Po príchode do nášho dočasného domova sme sa vybrali otestovať čerstvo napadnutý sneh a naše schopnosti v lyžovaní. Pred samotným lyžovaním sme však samozrejme nemohli vynechať rozcvičku, ktorá sa v našom prípade rovnala pochodu od penziónu až ku svahu. Bohužiaľ, neboli sme pred ňou ušetrení ani ostatné dni. Síce unavení, no dobre vylyžovaní, sme sa vrátili späť do penziónu. Večer plný ticha, ktorý pravdepodobne očakával náš pedagogický dozor, sa nekonal, lebo my sme sa rozhodli začať tvoriť naše tínedžerské zážitky, ktoré boli sprevádzané hudbou, tancom a hlavne veľkým množstvom smiechu. Okrem toho bol v ten večer pre triedu 1. B pripravený program v réžii 1. A, ktorý bol z ich strany improvizáciou, no môžeme uznať, že veľmi vydarenou. Aj teraz bola hlavnou súčasťou programu hudba. Spievali sme karaoke, tancovali a hrali sa zábavné hry.

Na nasledujúci deň, po výbornom lyžovaní, sme dostali rozkaz, ktorý (na našu smolu) platil aj celý zvyšok týždňa - s lyžami na pleciach a svalovicou na stehnách sme museli vyšliapať lyžiarsky svah, takže sa mnohí z nás poriadne zapotili. Deň sa však ešte nekončil. Večer bol opäť na pláne zábavný program, ktorý si tentokrát 1. B pripravila pre 1. A. Hrala sa hra menom Selfie-run, pri ktorej museli študenti čím skôr a čo najkreatívnejšie vyfotografovať členov svojej skupinky v pózach, ktoré im prikazovali inštrukcie v indíciách. Dokonca sa zapojili aj pani profesorky! Čerešničkou na torte tohto večera bola tajná oslava pre nášho spolužiaka Adama, ktorý v ten deň oslavoval svoje narodeniny.

V strede týždňa vystriedala pani riaditeľku na poste inštruktora Mgr. V. Mihalková, s ktorou sme zažili krásnu a veľmi zábavnú prechádzku na Novú Hoľu. Verte mi, že oblečenie nikoho z nás neostalo suché! Sneh sme mali doslova až v nohaviciach. Všetku energiu, ktorá v nás ešte zostala, sme minuli v bazéne (teda aspoň chlapci), ale tiež sme nepohrdli oddychom v saune.

V predposledný deň tohto čarovného týždňa si najlepší lyžiari zalyžovali aj na Novej Holi. Večer nás čakal ďalší skvelý zážitok, a to bol bowling. Výborne sme si zahrali, hoci nie každému to išlo, no práve v tom pramenil zdroj našej zábavy. Spoločne sme sa veľa nasmiali a hlavne dobre zabavili. V piatok, v náš posledný deň, sme sa stihli doobeda polyžovať, no neskôr prišlo na rad balenie a cesta domov. V porovnaní s cestou na Donovaly sme decibely výrazne znížili a viacerí z nás si užili pokojný spánok.

V mene všetkých prvákov by som sa chcela poďakovať všetkým, ktorí sa tohto výnimočného týždňa zúčastnili. Veľké ĎAKUJEM patrí škole, hlavne pedagógom (a zároveň inštruktorom), ktorí vynaložili sily, aby pre nás niečo také zorganizovali, ďakujem aj pani zdravotníčke, ktorá na nás po celý čas odborným okom dohliadala a dozerala na náš zdravotný stav a v neposlednom rade patrí ďakujem aj vám, drahí spolužiaci, lebo každý z vás urobil niečo preto, aby sa tieto dni stali pre nás kúzelnými a nezabudnuteľnými.

V mene prvákov Gymnázia Janka Kráľa
Kristína Šútorová (1. B)


Fotogaléria k článku

Fotogaléria

Videá k článku