Účelové cvičenie - 1. a 2. ročník

Dňa 26. 10. 2022 sa žiaci 1. a 2. ročníka zúčastnili účelového cvičenia.

Prváci sa pod pedagogickým dozorom Mgr. Ľ. Minárovej a PaedDr. I. Kreškócziho vybrali autobusom do Loviec, aby tu navštívili unikátnu Zubriu zvernicu. Po príchode do obce sa začala pravá pešia prechádzka po lesníckom náučnom chodníku, na konci ktorého čakala odmena v podobe zubrov. Zvernica bola vytvorená na ochranu zubra hrivnatého, ktorý je pôvodne najväčším cicavcom Európy. Čaro týchto mohutných zverov ešte viac vyniklo v prostredí jesennej prírody, ktorej prialo aj krásne slnečné počasie. Okrem pobytu na čerstvom vzduchu v obklopení topoľčianskych lesov mali prváci možnosť dostať do nôh zopár cenných kilometrov a upevniť si vzájomné vzťahy.

Alexandra Drgoňová, I. B

Žiaci II. A a II. B v sprievode Mgr. Tatiany Poliakovej a Mgr. Eleny Ujčíkovej absolvovali v rámci účelového cvičenia vychádzku na neďaleký hrad Hrušov spojenú s jeho prehliadkou a pešou túrou do Topoľčianok. Spestrením programu bola súťaž o najkrajšiu umeleckú fotku, do ktorej sa mohli zapojiť všetci zúčastnení žiaci. O víťazovi sa následne rozhodovalo hlasovaním na Edupage. Do hlasovania sa zapojili aj pani profesorky a výsledky dopadli nasledovne. Na treťom mieste sa umiestnila K. Herdová (II.B), druhé miesto obsadila K. Šútorová (II.B) a miesto víťaza získala V. Laktišová (II. A). Dievčatám srdečne gratulujeme!

Po obhliadke hradu čakala na druhákov tá pravá niekoľkokilometrová túra. Z hrušovského hradu prešli popri hostianskom majeri až do topoľčianskeho parku a odtiaľ k zastávke autobusu, kde nasadli do šesťkolesového tátoša a nechali sa doviezť do Zlatých Moraviec.

Vďaka účelovému cvičeniu strávili druháci spoločný čas v prírode, videli kúsok histórie z nášho regiónu, kochali sa krásou koní a nachodili úctyhodných necelých 10 km. A to všetko za prítomnosti hudby, spevu, smiechu a zábavy.

Kristína Šútorová, II. B