Olympijský deň na GJK

Olympijský deň je oveľa viac než len športové podujatie. Olympijský deň je oslavou olympizmu, životnej filozofie, oslavujúcej a vyvážene spájajúcej telesnú zdatnosť, vôľu a ducha. Spája šport s kultúrou a výchovou a snaží sa o utvorenie spôsobu života, založeného na radosti z vynaloženého úsilia, výchovnej hodnoty dobrého príkladu a na rešpektovaní základných etických princípov.

Do osláv Olympijského dňa sa každoročne zapája aj Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV). Vďaka podpore olympijských klubov, škôl či športových subjektov sa každý rok darí zorganizovať široká paleta podujatí a aktivít, ktoré dôstojným spôsobom pripomínajú nesmrteľnú olympijskú myšlienku.

Naše Gymnázium sa rozhodlo podporiť túto myšlienku medzitriednym florbalovým turnajom 24. júna 2021. V telocvični sa stretli študenti a vytvorili triedne družstvá - dve dievčenské a šesť chlapčenských. Chlapci boli vylosovaní v dvoch skupinách a hrali systémom každý s každým. Spomedzi dievčat sa z 1. miesta mohli tešiť študentky 1. A, 2. miesto obsadili dievčatá z 2. A. V skupine chlapcov sa víťazmi stali študenti z 3. A, 2. miesto patrilo chlapcom z 2. B, 3. miesto obsadili žiaci 4. B triedy. Ostatné poradie v tejto skupine bolo nasledovné: 4. miesto 2. A, 5. miesto 3. B, 6. miesto 1. A.

Žiaci boli odmenení krásnymi medailami a reprezentačnými predmetmi zo SOŠV s logom „Pripravení na Tokio“. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za preukázanie svojich telesných a športových schopností a prajeme im veľa radosti z pohybu.

Medzitriedny gymnaziálny florbalový turnaj - prezentácia (Kristína Furdová II.A, Simona Godorová II.A):
(.pptx, 3,86 MB), (.pdf, 1,8 MB)

Fotogaléria